DIT GAAT NERGENS OVER!!!!

Ja, je leest het goed: deze column gaat nergens over. Het is zover, het gebeurt schrijvers, journalisten, columnschrijvers, noem maar op, weleens vaker: zij weten niet waar zij over moeten schrijven. En dat heb ik vandaag ook!

Er zijn natuurlijk genoeg onderwerpen te vinden om wat over te schrijven, maar ik kan er vandaag geen inspiratie voor vinden.

Ik zou

het kunnen hebben over de presidentsverkiezingen in Amerika. Wie gaat er winnen Trump of Clinton? Om eerlijk te zijn: ik vind beide kandidaten geen geschikte presidentskandidaat. Daarom wil ik er ook niet meer over schrijven.

Ik zou

het ook kunnen hebben over de Zwarte Pieten-discussie. Dat het erg is, dat Zwarte Piet moet blijven of juist niet. Ik vind dat het Sinterklaasfeest een Nederlandse traditie is, die gewoon moet blijven bestaan. Meer wil ik er niet over kwijt. Daarom kan ik er dan ook geen column mee vullen.

Ik zou

het kunnen hebben over het feit dat de pensioenleeftijd weer verhoogd wordt. Ik moet zeggen, dat ik daar dan weer wel van baal. Maar, hoe boos ik me erover zou maken, het gebeurt toch. Daarom kan ik er geen goed verhaal over schrijven op dit moment.

Ik zou

het ook kunnen hebben over de fascinatie voor het Halloween-feest. Ik zag ineens allerlei activiteiten voorbijkomen op de sociale media, van gigantische verkleedpartijen tot Halloween-diners. Maar dit feest komt op mij een beetje geforceerd over, alsof het in plaats komt van ons eigen Nederlandse Sinterklaasfeest. Dus nee, ook daar geen column over.

Ik zou

het kunnen hebben over kleinkinderen, maar daar wordt al zoveel over geschreven. En ik heb zelf onze kleinkinderen ook al eens genoemd in één van mijn verhalen, dus nee, toch maar niet.

Ik zou

het kunnen hebben over de problemen met de verwarming in De Beljaart. Maar dat is politiek en misschien weet ik niet genoeg details over dat onderwerp. Ik hoop alleen dat de bewoners het wel lekker warm krijgen deze winter. Maar helaas, niet genoeg voor een column.


Ik zou

het kunnen hebben over het Looiersplein. Dat de werkzaamheden nog steeds niet helemaal klaar zijn. Maar ik schrijf daar liever over als alles klaar is. Dan heb ik er vast wel een mening over. Dus: vandaag nog maar niet!

Ik zou

het kunnen hebben over het weer. Het is, op het moment dat ik dit schrijf, 2 november 2016. Soms schijnt de zon heerlijk, dan regent het plotseling heel erg hard. En ik las net dat Piet Paulusma voorspelt dat het deze winter echt gaat sneeuwen. Maar Piet Paulusma heeft het vaak fout, ik ga ervan uit dat er voorlopig geen sneeuw komt. Helaas, ook geen goed onderwerp voor vandaag.

Ik zou

het kunnen hebben over de lezers van mijn column. Maar helaas, die ken ik niet. Soms reageert er weleens een lezer. En ik geef altijd antwoord op die reactie. Helaas krijgt de lezer die reactie niet in zijn of haar mailbox. Het is dan ook de bedoeling om nog een keer om Dongen Homespot te kijken naar mijn reactie. Maar, helaas, het lukt me niet om daar een column over vol te schrijven.

Ik zou ook…….

LIA VAN GOOL