…doet Lia met een doel …

Soms is het heerlijk om eens een keer te zeuren. Niet omdat het nodig is, maar gewoon omdat je daar zin in hebt. Daarom begin in vandaag maar eens met een beetje te zeuren. En misschien blijft het de hele column wel zo, dus als je geen zin hebt in gezeur, stop dan met lezen of zeur lekker mee.

Even Zeuren: Je kunt bijna niet met je auto bij Albert Heijn komen. En als je er dan bent, is het weer lastig om een parkeerplaats te vinden; als je op de fiets bent, kun je niet vanuit de Nieuwstraat richting Looiersplein fietsen, want er is geen weg meer, geen trottoir en ook geen fietspad, alles is weg; Je kunt je hond niet uitlaten op het Wilhelminaplein, want het gras is allemaal weg. Er liggen wel asfaltpaden nu, maar daar mag je officieel niet eens op lopen, want er staan allemaal borden; het park is helemaal een puinhoop, er is geen gras meer en de paden zijn ook al verdwenen; Alle honden in de buurt zijn helemaal overstuur, want zij kunnen niet op het Wilheminaplein snuffelen en zij kunnen ook niet meer door het park lopen. Daardoor krijgen de baasjes weer last van stress. Het is nog nooit zo druk geweest op het Oranjeplein en op het Rosariopark, want je moet toch ergens naar toe met je hond; De appartementsgebouwen Hoge Heiningen lijken wel een eilandje op dit moment. Al het groen om de gebouwen heen is verdwenen. Het parkeerterrein is weg, hoe moet je nu naar de ingang komen?; door al die wegomleggingen en eenrichtingverkeer, rijden heel veel auto’s verkeerd en staan auto’s ook vaak verkeerd geparkeerd, of de auto’s staan op de stoep; het eenrichtingverkeer in het centrum wijzigt van de ene dag op de andere. Dan mag je de Hoge Ham wel in richting de Hema, dan weer niet.

Oké, genoeg gezeurd. Even relativeren. Er wordt hard gewerkt om het Dongense centrum mooier te maken dan ooit. De asfaltpaden, die nu nog zwart zijn, krijgen straks een mooie zandkleur en kunnen gebruikt worden om te wandelen én te fietsen. Om dan toch nog even te zeuren: geen idee of dat wel zo prettig is, maar dat moet de toekomst uitwijzen.

Het Wilhelminaplein lijkt, door de asfaltpaden-ring eromheen een stuk groter. En de bezoekers van een evenement of voorstelling in De Cammeleur kunnen straks op hun gemak de auto parkeren op het grote Wilhelminaplein-parkeerterrein en vervolgens via de speciale paadjes naar De Cammeleur lopen.

Als het Dongense centrum aan die kant helemaal af is, is het vast heel erg mooi geworden en hoeft niemand meer te zeuren. Of het moet zijn dat wij dan weer gaan zeuren omdat al die veranderingen wel heel veel geld hebben gekost. En hopelijk zijn er goede afspraken gemaakt en wordt alles zoals het gepland was, anders kost het nog meer geld. Dan wordt het stukje Dongen, kortweg vanaf het Wilhelminaplein tot en met De Cammeleur, wel een heel duur stukje Dongen…..

En er is nog meer positiefs te melden. Tenminste, ik ben er wel blij mee. De gemeente heeft op What’s app een nummer beschikbaar gesteld. Je kunt je daar aanmelden en je krijgt elke keer als er nieuws is, een berichtje over de werkzaamheden in het centrum. Niet alleen als er (weer eens) een weg wordt afgesloten, maar ook als er weer iets klaar is. Compleet met plattegronden en foto’s. En als je zelf vragen hebt, kun je ze ook via dat nummer op de What’s app stellen. Bijna ideaal……bijna, zonder op details in te gaan, want deze column gaat over zeuren.

Tot slot nog even zeuren over iets dat niets met de werkzaamheden in het centrum te maken heeft. Er staan al geruime tijd, ik denk vanaf eind augustus of zo, borden in de Tramstraat en Kardinaal van Rossumstraat dat je niet mag parkeren op bepaalde plaatsen vanaf 28 september 2019 tot en met 29 september 2019 (met de tijden erbij). Wel ruim van tevoren, toch? Nu is het wel zo, dat er bij ons thuis op 29 september een feestje is, maar het is echt niet nodig om daarvoor de Tramstraat en Kardinaal van Rossumstraat af te sluiten, dacht ik in eerste instantie. Nee hoor, grapje……Het

Op 29 september is de Ronde van Dongen. En dan is het natuurlijk wel prettig voor de wielrenners als er nergens op het parcours auto’s geparkeerd staan!

Zo, dit was mijn gezeur. Ik stop ermee. Geniet nog van het mooie nazomerweer en van elk stukje centrum dat er steeds beter uit gaat zien!